Referenties

Scarlett Arts, cellodocent sinds  1996

Boek een proefles

Les bij Scarlett Arts levert altijd weer nieuwe feedback. Ze heeft aandacht voor ingeslepen gewoontes en houdingen die je belemmeren om het instrument beter te laten klinken. Je studeert thuis wel, maar dat is maar het halve verhaal; de rest doe je op les: leren ontspannen ook als het moeilijk is, links en rechts. Passages zelf in behapbare stukjes ontleden zodat je thuis verder kunt oefenen. Wat ook belangrijk is, ze zet aan om zelf aanwijzingen in je bladmuziek te noteren voor streekindeling – probeer verschillende vingerzettingen ui – streeksnelheid verdeeld over je strijkstok (“Ik wil notities zien”). Alles met het oog op waar je met de muziek naar toe wilt. En … ze organiseert ontzettend leuke, intensieve en gedegen workshops voor groepen. En wat ook heel prettig is: ze staat open voor stukkensuggesties van jouw kant.

Ton

Het is nooit te laat om het cello spelen weer op te pakken. In een persoonlijk gesprek met Scarlett en een proefles werd dat enthousiast bevestigd. Wat een verschil met 20 jaar geleden. Individueel een uur les, al je vragen worden met heel gerichte feedback beantwoord en ja, Scarlett geeft ook huiswerk, maar dat is vooral een aanmoediging om stukken te oefenen. En dan is er Sakom. Scarlett heeft alle etudes, van de drie bundels van Sakom, digitaal opgenomen. Zowel de melodie als de begeleiding kan ik nu afspelen op mijn computer, tablet of mobiele telefoon. Zo kan ik thuis nog eens zien en horen hoe de etude gespeeld wordt. Oefenen is zo vooral inspirerend, een duet met mijzelf, geweldig en als het nog te snel gaat kan ik het tempo van de muziek verlagen. Wat ben ik blij dat ik weer begonnen ben met cello spelen. Scarlett is voor mij een heerlijk inspirerende, duidelijke en uitdagende docente. Op naar de volgende les. 

Jitske

Het is ook je out-of-the box denken zowel bij workshops als bij lessen; lekker alles proberen, je moedigt aan om gevorderde technieken of stukken gewoon eens proberen, ook voor iedereen die daar eigenlijk nog niet aan toe zou zijn. Daardoor heb ik in 5 jaar tijd cello-technisch bizar veel geleerd, en het voelt nog steeds alsof ik in een gigantische speeltuin beland ben!

Heleen

Nu al weer twee jaar lang met veel plezier les bij Scarlett. Elke les is onwijs leerzaam, maar ook gezellig. Je voelt je meteen op je gemak bij Scarlett. Ze geeft heldere tips en ik ben in de afgelopen twee jaar onwijs gegroeid met mijn cellospel. Daarnaast organiseert ze verschillende cursussen, zodat je naast je les de kans krijgt om samen te spelen met andere, nieuwe technieken te oefenen en een volledige dag/weekend les te hebben met anderen. Zeer zeker een aanrader!

Fleur

Met veel plezier heb ik nu 4 jaar les bij Scarlett. In deze tijd heb ik (beginnende cellist) veel van Scarlett geleerd, zowel via de 1-op-1 lessen als tijdens de vele verschillende cursussen die Scarlett organiseert. Deze afwisseling maakt cello spelen extra leuk! Scarlett heeft veel geduld en kan dingen duidelijk uitleggen. Ze is altijd bereid om je verder op weg te helpen, filmpjes inspelen, tips via de blog of een appje sturen met een vraag, Scarlett staat voor je klaar. Ik blijf een tevreden leerling bij Scarlett! 

Fleur

Geduldige, persoonlijke en motiverende lessen. Altijd met heel veel plezier bij Scarlett celloles gevolgd!

Marte

Bij Scarlett krijg je professioneel les in een ontspannen sfeer. Altijd weet ze de juiste snaar te raken zodat je weer verder kunt. De studio is een fijne ruimte om les te krijgen. De koffie staat altijd klaar! Dus twijfel niet en neem les bij Scarlett!

Ruben

Enthousiast geworden?

Ik heb weer genoten van de samenspelavond. Scarlett organiseert regelmatige leerzame en leuke cursussen en samenspel gelegenheden. Een echte aanrader.

Addy

Scarlett is een hele fijne en betrokken juf!

Sufia

Na een flinke pauze van 12 jaar de moed verzameld om weer les te nemen. Met een enthousiaste en betrokken lerares als Scarlett is dit een hele goede keuze. Niet alleen individueel les maar ook zeker het samenspelen met andere cellisten is een aanrader! Ik ben nog niet zo goed maar door samen te spelen raak ik gemotiveerd om door te gaan.

Hanna

Gelukkig geeft Scarlett celloles aan alle leeftijden. Ik was al een eind in de vijftig toen ik haar leerde kennen omdat ik cello wilde lerten spelen op een mooie oude cello. Zij zocht voor mij de juiste cello uit, net ietsje kleiner zodat alles wat minder moeite koste en ook niet zo overweldigend voelde. Ik woon ver bij Amsterdam vandaan maar toch heb ik ervoor gekozen om bij haar op les te gaan. Ik had niet durven denken dat ik er zo veel plezier aan zou beleven. Zelf vind ik dat het heel goed gaat, mede door Scarlett’s concrete aanwijzingen, en duidelijk huiswerk. Ik oefen bijna iedere dag en het klinkt al heel erg leuk. Hopelijk kan ik binnenkort aan een workshop mee doen. De Back to basics is de eerste waarvoor ik mij in ga schrijven. Spannend maar toch kan ik niet wachten. Scarlett dankjewel. Ik had dit tien jaar eerder moeten doen.

Annemiek

Scarlett is geduldig en heeft plezier in het overbrengen van de materie. Eerst was ik bij iemand anders op les maar die had een te hoog tempo. Scarlett past zich aan, legt de lat net hoog genoeg wat maakt dat de goal steeds haalbaar is. Iedere les weer. Ze geeft een solide basis en door haar ben ik zo veel beter en met veel plezier gaan spelen. Een fijne cellojuf is echt heel erg belangrijk, ik was bijna gestopt door de vorige docent. Ze organiseert heel veel activiteiten en ik doe graag mee.

Inge

Ik heb alles wat ik over de cello weet van Scarlett geleerd. Ben ruim twee jaar geleden begonnen en heb er nog steeds veel plezier mee. Ik leer echt veel in elke les! Scarlett kan heel goed uitleggen en ziet ze meteen waar en hoe het fout gaat. Als het moeilijk wordt laat ze je zelf de problemen bekijken, om te zien of je zelf tot een oplossing kan komen. Als het niet lukt helpt ze met veel geduld. De lessen zijn erg gezellig!

Victoria

14 jaar

Dag Lezer. We hebben afgelopen zaterdag en cello lesdag gehad bij Scarlett en Koen. Dat was erg leuk en zeer leerzaam. Ikzelf ben laat gestart met lessen op een cello (47 jaar en tot nu toe 8 maanden les). De beginners samenspeel dag was echt een openbaring. De cello bespelen is nog echt een uitdaging en dan ook nog in een dubbel kwartet, gelijk beginnen, gelijk eindigen en nog de accenten in het muziekstuk goed ten gehore te brengen was en is een hele uitdaging. Ik heb het erg leuk en leerzaam gevonden. Ik kan het iedereen die begonnen is met cello spelen echt aanraden. 

Arthur

FAQ

Veelgestelde vragen

Zijn de lessen individueel?

Jawel de cellolessen zijn altijd individueel.

Hoe lang duurt een les?

Een celloles voor leerlingen vanaf ongeveer 16 jaar duurt een uur en is altijd individueel. Al onze leerlingen nemen lessen af van een uur: dit is altijd tot op de laatste minuut goed benut.  Degenen die van ver komen kiezen ook wel voor anderhalf uur les. Dit kan alleen in overleg vanwege het rooster.

Wat kost een (proef)les?

Dat is afhankelijk van bij wie je en waar je een les plant.

  • Ik, Scarlett, reken € 56,00 per uur. Een proefles is € 54,00.
  • Koen, Charlotte en Gied rekenen € 49,50, een proefles kost € 47,50.
  • Lotte geeft de andere twee zaterdagen les en rekent € 46,00, een proefles kost € 44,00.
Is er een opzegtermijn?

Je geboekte oftewel aangekochte lessen zijn je opzegtermijn. Daar is geen restitutie voor mogelijk, zie de Algemene voorwaarden.

Moet ik op een vast tijdstip komen en wekelijks?

Nee je bepaalt zelf je frequentie en moment bij mij. Echter ben je beginner dan zie ik je het liefst de eerste 8 lessen praktisch wekelijks. Dit om een goed motiverende start te maken. Daarna zakken sommigen terug naar tweewekelijkse les.

Mag ik mijn les verplaatsen of annuleren?

Ja dat mag tot 72 uur van te voren. Je kunt niet zelf de afspraak in de agenda verwijderen. Je kunt je annulering of verplaatsing mailen naar mijn assistente Annemarie via  team@celloles.com.

Moet ik jouw leerling zijn om een cello te kunnen huren?

Nee; iedereen mag bij mij een cello huren. Echter niet-leerlingen huren per drie maanden. Leerlingen huren per maand. 

Op welke dagen kan ik een afspraak maken?

In Amsterdam op donderdag of vrijdag bij mij, Scarlett, en woensdag te Velp, Gelderland.

In Amsterdam kun je op dinsdagmiddag/avond en zaterdag geholpen worden door mijn collega’s Lotte of Koen. Op woensdag geeft Charlotte celloles.

Kan ik mijn eigen les verplaatsen?

Nee dat doet mijn assistente Annemarie. Je kunt je annulering of verplaatsing mailen naar team@celloles.com.

Kun je ook op latere leeftijd cello leren spelen?

Jazeker! De meeste leerlingen die starten zijn ouder dan dertig, en regelmatig boven de vijftig.

Het is meer dan eens voorgekomen dat iemand geheel zonder ervaring bij mij een cello uit kwam zoeken, en daarna ook de eerste celloles bij mij nam, en jarenlang op les bleef komen.

Wat kost een cello?

Cello’s zijn er in veel kwaliteiten en soorten. Het start een beetje bij € 1.699,00 maar dan komen daar vaak nog mooie goede nieuwe snaren bij, een stok en hoes.  Een mooie oude cello welke in goede staat is vind je vaak tussen € 3.900,00 en € 6.900,00. Voor de oude kleine hele en 7/8e cello’s waarin ik een beetje specialist ben geworden,  gelden hogere prijzen; deze zijn zeer zeldzaam en denk dan aan € 6.500,00 tot € 9.000,00.  

Kan ik ook een cello kopen in termijnen?

Jawel; dit is mogelijk. Je kunt dan het aankoopbedrag door 24 delen en in de 24ste maand de koop volledig afronden.

Kan ik mijn cello inruilen?

Wanneer je bij mij een cello koopt kun je deze ook weer inruilen voor het zelfde bedrag en verder groeien naar een weer betere cello. Dit op voorwaarde dat het instrument in dezelfde staat verkeerd als bij aankoop. Zo komen klanten vaak drie maal terug , starten zij op een eenvoudige cello en eindigen zij met een prachtige cello van Marc Laberte of Atelier Robin, om maar wat mooie bouwers te noemen. Dit is een granieten prijsgarantie.

Haparandaweg 788A
1013 BD Amsterdam (Houthavens)

Zutphensestraatweg 44
6881 WS Velp (GE.)

06-18189005

info@celloles.com

Volg mij op Facebook, Instagram en YouTube!

Abonneer je hier op mijn Cello Podcast.

Celloles-Celloverkoop-Facebook

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Je kunt de privacyverklaring hier lezen. Bij aanmelding geef je toestemming om de VideoBlogPost te ontvangen en op de hoogte te blijven van onze producten en diensten.