Online cello

cursussen

“Allereerst wil ik je zeggen dat dit echt iets toevoegt bij het cello studeren. Ook de aanwijzingen die geeft hoe je kunt studeren zijn SUPER! En dan dat tandwieltje waarmee je de oefening langzamer/ of je snelheid mee kunt oefenen! ECHT GEWELDIG! Wat een werk zit er in! Chapeau! Je geeft steeds duidelijk het begin en einde aan.”

Evarien

Al meer dan 25 jaar geef ik les! Waarschijnlijk werk ik al meer dan 15 jaar daarvan met boeken van Jakob Sakom en Rick Mooney. De Sakom bundels zijn gevuld met klassieke duetten (voor jou en mij samen) en goed opgebouwd met stukken van wel 10 verschillende componisten die allen zelf cellist waren. Rick Mooney is de meest gestructureerde aanbieder van een methode voor positie wisselen met makkelijk in het gehoor liggende stukken.

Jakob Sakom en Position Pieces van Rick Mooney; online cello video bundels

Ik heb diverse cello bundels allemaal op video gezet. Zowel de melodielijn als de begeleidende stem, met een professionele filmer en professionele geluidsapparatuur. De editor heeft de bladmuziek onder in de video geplaatst, een tik vooraf gemonteerd en middels het tandwieltje in beeld kun je de muziek langzamer en sneller laten spelen terwijl de toonhoogte gelijk blijft.

Jij helpt jezelf door vooraf te horen hoe je lijnt dient te klinken. Je kunt met mij mee samen jouw partij spelen maar ook jouw partij spelen terwijl ik de tweede stem speel! Een goede internet verbinding is een must.

Bekijk hier een demo etude:

Deze online cello cursussen zijn beschikbaar:

Eerste cello suite in G, J.S. Bach1

Eerste Cello Bach Suite in G, J.S. Bach 

Als je je tanden wilt zetten in de mooiste muziek voor cello solo EVER en bekend bent of wilt raken met de 1e, 2e 3e en 4e positie dan is dit Bach suite project iets voor jou. Ik probeer zo laag mogelijk in positie te blijven om de stukken zo toegankelijk mogelijk te houden: dat was voor mij een grote omschakeling en een hele goede ervaring.  Destijds bleef men ook zo laag mogelijk in positie; open snaren waren helder en gaven zoveel klank; dat werd toen als iets heel goeds ervaren. Voor mij zelf werkte het ook wel bevrijdend; waarom ‘moeilijk’ doen als het makkelijker kan? Maar oei-oei wat zit dat positiespel in mijn systeem ;-).

Om deze muziek mooi te kunnen spelen dien je al positie te kunnen wisselene. Echter: ben je een beginner op de cello? Oefen iedere dag enkele maten of een zin, en zie deze cursus als een leer proces, een ‘etude’  met de mooiste muziek mogelijk; ieder jaar zal je weer meer uit kunnen halen.

Tip: houd mijn wekelijkse Cello VideoBlogPost in de gaten voor interessante kortingen!
BooStcamp Basis training-Scarlett Arts

Cello BooStcamp

Deze cursus is voor de cellist die zichzelf graag wil verbeteren en aan wilt vullen. Want op les werk je aan stukken, en waarschijnlijk nooit een hele les aan je techniek. Techniek is om toe te passen in je stukken, maar vaak komt het te weinig aan bod omdat we zo graag willen spelen op les, samenspelen het liefst. Al jarenlang geeft ik workshops als Back to basics en heb ik een duidelijk idee van alles wat ik voor jou belangrijk vindt om te weten. Ik wil je niet “klein” houden maar kennis laten maken met alle technieken die je komende jaren gaat verkennen. Ik geef je heel veel tips voor een mooie toon, bewustzijns oefeningen, ontspanningsoefeningen, maar geef je ook gouden tips over je rechter bovenarm, het onder de knie krijgen van je duimen, de grote greep en hoe je deze toe kunt passen, positie wisselen voor beginners. Klik op onderstaande knop om een inhoudsopgave te zien. Alles is de revue gepasseerd in samenwerking met 16 cellisten die de cursus als eerste kochten.

Jakob Sakom

Voor slechts € 157 krijg je toegang tot 1 online bundel van Jakob Sakom die door mij zijn ingespeeld.  Je kunt het boek meenemen vanuit de studio in Amsterdam Houthaven of Velp, waar ik les geef, of ik stuur het naar je op. De verzendkosten zijn dan voor jou. Per bundel zijn er ca. 50-55 filmpjes beschikbaar. In totaal zijn er 3 bundels beschikbaar. Laten we samen spelen!

Jakob Sakon bundel 1 NL - Scarlett Arts
Jakob Sakon bundel 2 NL - Scarlett Arts
Jakob Sakon bundel 3 NL - Scarlett Arts

Position Pieces – Rick Mooney

Wanneer ik iemand positie leer wisselen kies ik altijd voor Rick Mooney’s fenomenale boek Position pieces. Het heeft de noodzakelijke structuur, de stukken liggen goed in het gehoor waardoor je naar een logisch klinkende noot verhuist, en hij biedt als enige uit heel het methodisch spectrum invul oefeningen aan die je hersenen laten kraken over wat er nou in DIE positie op iedere snaar op elke vinger voor noot zit. Dat is de essentie; je kunt daar niet omheen. Er zijn 7 hoofdstukken waarin hij de eerste vier posities behandelt, hij telt namelijk in ‘lower’ en ‘upper’ positions, en er is een laatste hoofdstuk waar hij door alle posities heen gaat, alle geleerde de posities combineert. Zoek cello structuur, vind het hier. Onder alle stukken vind je een korte tekst die jou vertelt wat ik op les vaak tegenkomen, waar je op mag letten, sprekend uit ervaring. Succes!
N

Altijd beschikbaar

Je hebt op elk moment van de dag toegang tot deze bundels, waar je ook bent. Een goede internet verbinding is een must.

Goed beeld en geluid

De videoclips zijn allen opgenomen met professionele geluids- en video apparatuur.

Langzamer en sneller

Je kunt de video’s langzamer en sneller afspelen zonder dat je toonhoogte verandert; subliem! Dat doe je door op het tandwieltje rechtsonder in beeld te klikken.

Reviews

Ik dacht zo vaak wanneer ik op les was van: had ik hier maar een filmpje van! Door een auto-ongeluk is mijn geheugen een probleem: door de filmpjes zie ik nu steeds opnieuw voorgedaan wat ik moet doen en het geeft mij veel gerichte oefeningen die ik elke dag kan doen. In de les is er niet altijd genoeg tijd om aan dit soort belangrijke details aandacht te geven. zoals stok houding, houding bovenarm, “studeren in taartpunten”: Nu kan ik ze steeds opnieuw terugkijken. Het mooie is dat ik altijd toegang houd tot het programma en ik het erbij kan pakken wanneer het mij schikt. En het mooie is dat je het filmpje langzamer kunt afspelen: ideaal! Kleine behapbare video’s, veel achter elkaar kijken: ik kan niet stoppen, ha-ha! Ik zou absoluut iedereen deze training aan willen bevelen. De communicatie met Scarlett is ook heel prettig: ze staat altijd klaar met advies.

Annelies

BooStcamp

Tijdens je cello Les kom je niet tot de kern van de techniek. Door deze cursus heb ik het materiaal elke keer op elk moment wanneer het mij uitkomt voor de hand. Ik heb een druk leven maar ik wil echt goed worden, kwaliteit kunnen leveren. Deze cursus is een avontuur: hij helpt je buiten je grenzen te gaan.

Ik twijfelde vanwege de prijs maar ik kreeg de training cadeau van mijn man. Hij weet hoe belangrijk dit is voor mij: muziek zet mijn hart open. Ik heb muziek nodig om te kunnen leven. Ik ben heel blij hiermee, het is het beste wat ik had kunnen doen. Ik ga nu al sparen voor wanneer de gevorderdencursus uitkomt. Ik verheug me er op de cursus erbij te pakken al is het ’s avonds laat wanneer de kinderen slapen.

Eunice

BooStcamp

Wat heb je een enorme klus gehad aan het opnemen van al die stukken! En wat is het goed en bruikbaar geworden! Ik ben gister gestart met de eerste stukken en merk meteen hoe fijn het is om de melodie te horen bij de schuivende notenbalk. Ook de optie om even goed te kijken hoe jij je vingers zet en sommige sprongen maakt vind ik heel fijn. En met het filmpje op het hele scherm van mijn laptop kan ik de noten makkelijk lezen 😉. Deze bundel maakt het studeren echt makkelijker en leuker!

Nienke

Jakob Sakom

“Maakt niet uit of ik via laptop of Ipad werk; alles werkt; like!”

“Wat is dit leuk! En ontzettend verslavend, alle werkjes hier thuis blijven liggen omdat ik steeds weer achter die cello kruip😂”

Katinka

Jakob Sakom

Mijn complimenten voor de online bundel Rick Mooney Position Pieces. Wat ziet dat er verzorgd uit, mooi en overzichtelijk. Met aanwijzingen voor mogelijke valkuilen. Een groot plezier om zo te kunnen spelen. Het allerleukste vind ik wel jouw lach aan het einde van een duet! Ongeacht hoe de eerste partij klinkt…, heel bemoedigend haha! Bedankt!

Gusta

Position Pieces

“Nu kan ik horen hoe het moet klinken; ik maak minder fouten. Samenspelen met de begeleidende partij is mijn volgende goal.”

Sophie

Jakob Sakom

“Vandaag weer Sakom geoefend. Het is zoveel prettiger en inspirerend om met muziek als voorbeeld te kunnen spelen.”

“Jammer dat ik bundel één al uit had; wat een verschil zeg! Dit gaat veel makkelijker en is leuker…”

Uitstekende oefeningen om je positiespel te verbeteren

Deze cursus is echt een aanrader voor cellisten die hun positiespel op een hoger peil proberen te krijgen. Goede filmpjes met prima tips eronder om je spel te verbeteren.

Piet

Position Pieces

Ik ben ontzettend blij dat ik jou tegen ben gekomen op mijn pad. Na 30 jaar niet gespeeld te hebben wist ik; ik moet ergens beginnen en toen kwam ik via YouTube bij jou. Ik had al jouw Youtube cello lessen doorgenomen en vond dat ontzettend fijn! Toen kwam jouw blogpost met jouw BooStcamp en ik twijfelde geen moment; ik trakteer mij zelf! Ik had de online Sakom bundels ook al aangeschaft; zo ontzettend leuk! Ik heb weer zo ontzettend veel plezier geregen in het cello spelen. In mijn verste verte is geen cellodocent te vinden. Ik ben zó blij.

Ik heb 37 jaar in het onderwijs gezeten. Ik hoor aan jou dat je een echte docent bent.

Dit is voor mij DE manier om weer te leren en verder te komen, met plezier. Voordat ik jou tegenkwam was het ontzettend moeilijk om het weer op te pakken. Gewoon de volgorde, de houding, alleen al het filmpje “ontlast je duim”, dat was voor mij een eyeopener. Ik kan mij niet herinneren dat ik dit vroeger heb gehad. Nu hoor ik dat voor het eerst en ik heb er zo veel aan.

Ik kan nu alweer langer spelen zonder dat ik fysiek klachten heb. In het begin deed dat zo’n zeer, aan mijn duimen, links en rechts. Maar door de juiste training kan ik nog een heel eind komen.

Ik heb nu met jouw programma een plan gemaakt met hoe pak ik mijn spel die dag aan. Ik wil een aantal oefeningen doen voor zowel links als rechts en hoe bouw ik het op. Ik stel mijn doelen, taartpunten, op en ondertussen gewoon muziek maken. Met jou heb ik een online-assistente!

Goh wat ben ik blij, dat je op afstand ook kunt leren. Ik vind het een gouden greep. En je doet het goed! Je bent heel stimulerend voor je leerlingen. Je kunt mensen breken en maken, jij maakt mensen. Je enthousiasme werkt heel erg aanstekelijk.

Je bent zo geconcentreerd bezig, dat geef je over. Je hebt een hele natuurlijke uitstraling.

Je hebt ook aangegeven als ik ergens meezit, wil jij er een filmpje over maken. Maar er is nog zoveel materiaal; ik kan hier nog jaren mee vooruit.

In de bonus van de BooStcamp zitten opnames van je Bootcamp in 2020.  Een hoofdstuk gaat over positie wisselen. Je doet daar oefeningen met cellisten van alle niveaus en ik dacht; ik doe gewoon mee. En dan lukt mij dat zo terwijl ik er zelf nooit op zou zijn gekomen dat te proberen. Geweldig gewoon! Dankzij jouw positiewisseling oefeningen doe ik dat dan, dat vind ik zulke mooie dingen…

Ik kan iedereen aanraden: doe jezelf dit BooStcamp cadeau.

Piet Geelen

BooStcamp

Veelgestelde vragen

Wat krijg ik eigenlijk te zien?

Je krijgt een video van mij waarop ik eerst de partij van de leerling speel en in de zelfde video volgt dan de partij van de docent.

Gaat het tempo niet te snel?

We hebben gekozen voor een systeem waarbij je zelf de clip langzamer en sneller af kan spelen zonder toonhoogte verschil. Jij kiest jouw tempo.

Op welk apparaat kan ik dit een cursus volgen?

Op een computer, laptop, tablet en telefoon. Zorg wel voor een stabiele internetverbinding.

Hoe lang heb ik toegang?

Voor altijd onbeperkt toegang!

Werkt deze cursus goed?

Zie de referenties; de leerlingen die een cursus hebben afgenomen zijn erg enthousiast! 

Hoe kan ik betalen?

Op iedere pagina van elke bundel vind je een gele knop. Hiermee stuur je een mail met daarin jouw naam, mobiele telefoonnummer en geef hierin aan welke bundel(s) wilt bestellen. Je ontvangt van mij een Tikkie. Nadat je deze hebt voldaan ontvang je binnen 24 uur toegang tot je bundel(s).

Zijn de cursussen ook in het Engels beschikbaar? Are there any UK online courses?

Jazeker, de Sakom bundels en Position Pieces zijn ook in het Engels verkrijgbaar.
Yes, the Sakom courses and Position Pieces are available in English. Click here for more information.

Scarlett Arts-cellodocent Amsterdam-Havelte

Heb je vragen? Stel ze gerust, ik beantwoord ze graag.

Scarlett Arts

Cellodocent

info@celloverkoop.nl

06-18189005

Haparandaweg 788A
1013 BD Amsterdam (Houthavens)
06-18189005

info@celloverkoop.nl

Volg mij op Facebook, Instagram en YouTube!

Abonneer je hier op mijn Cello Podcast.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Je kunt de privacyverklaring hier lezen. Bij aanmelding geef je toestemming om de VideoBlogPost te ontvangen en op de hoogte te blijven van onze producten en diensten.